Jakiego Laptopa kupić ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawe.sadoch
    Drive
    • 2010
    • 58

Jakiego Laptopa kupić ?

Zamieszczone przez baca10
    karoserie
    do polakierowania we własnym zakresie
  • sebu
    L&K
    • 2008
    • 1304
    • Octavia II (1Z3)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Jakiego Laptopa kupić ?

Witam
    Wiem,że temat Laptopów był już poruszany wiele razy.Poczytałem trochę,ale taki mętlik mi się zrobił w głowie,że,aż mnie rozbolała.
    Jestem zielony w tym temacie,więc proszę o pomoc.
    Poszukuję laptopa do domu.
    Głównie ma być do zastosowań uniwersalnych tzn, internet, filmy, muzyka, nieraz jakaś gierka itp.
    Niemam nic konkretnego na oku.
    Czekam na propozycje :szeroki_usmiech

Znalazłem coś takiego,jest to coś warte :?:
    Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
    jak pomogłem to daj punkcik
    sprzęgło od G 60

Komentarz

• g_rego_r
      Rider
      • 2008
      • 496

sebu, pytanie ile kasy masz do wydania i kolejne czy nie lepiej za tą samą kasę kupić stacjonarkę skoro to do domu ? Bo jak podałeś zastosowania typu:
      Zamieszczone przez sebu
      nieraz jakaś gierka itp.
      to w tym momencie zaczynają się schody
      Ale tak jak zacząłem. Pytanie jaki budżet ?

A co do tej Toshiby którą w linku podałeś to w jakieś karty pograsz ale w nic co miało by jakiekolwiek zaawansowane wymogi co do grafiki.

Komentarz

• sebu
        L&K
        • 2008
        • 1304
        • Octavia II (1Z3)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Myślałem tak do 2-2,5 tyś
        Zamieszczone przez g_rego_r
        czy nie lepiej za tą samą kasę kupić stacjonarkę
        Mam stacjonarny,ale chcę sie go pozbyć,potrzebuje więcej miejsca w mieszkaniu.A po za tym potrzebny jest czasami na wyjazdy z rodziną. .
        Zamieszczone przez sebu
        nieraz jakaś gierka
        Szczerze powiem,że dopiero od niedawna zacząłem pykać w jakieś gry,a dokładnie klikam w "Settlersów: online,to moja pierwsza gra.
        sprzęgło od G 60

Komentarz

• g_rego_r
          Rider
          • 2008
          • 496

To w takim razie proponuję zapolować na okazję w jakimś hiperolu typu Media Markt oni jak coś mają w gazetce to cenowo są nie do przebicia. A szukać trzeba czegoś firmowego np: Toshiba, Asus, Lenovo, Samsung może HP byle z 2 letnią gwarancją i będziesz zadowolony. Bo one w danej cenie mają prawie takie same parametry i różnią się tak naprawdę jedynie wyglądem zew.

Komentarz

• sebu
            L&K
            • 2008
            • 1304
            • Octavia II (1Z3)
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

A to warte jest tej ceny :?:
            I czy szybko sie nie zestarzeje :?:

sprzęgło od G 60

Komentarz

• g_rego_r
              Rider
              • 2008
              • 496

Bardzo fajny sprzęt
              Test notebooka Lenovo IdeaPad Y560 59-037227 (Intel Core i7 720QM, ATI Mobility Radeon HD 5730, 15.6", 2.8 kg).

a co do starzenia się no za dwa lata też będzie fajny ale na pewno ząb czasu odczujesz bo tam już nie bardzo można cokolwiek modyfikować.
              Więc choćbyś nie wiem ile wydał to i tak będzie się starzał sprzęt w oczach

Komentarz

• pandzik
                RS
                • 2011
                • 2254
                • Seat

sebu, Nie ma sensu przepłacać. Jak już powiedziano lapek starzeje sie w oczach.
                Może coś w ten deseń. http://allegro.pl/asus-x53sv-k53sv-i...222291088.html

Komentarz

• TomekRs
                  RS
                  • 2011
                  • 1670

ja bym sklanial sie ku lenovo. Za 2-2.5tys zl mozesz znalezc fajny sprzet i w gierki pograsz. Wiadomo, ze w najnowsze moze byc ciezko ale internet, filmy itd jak najbardziej. Nie pakuj sie w zadne promocje z tmobile itd bo tam to sa zabaweczki dla przedszkolaka co by paint otworzyl i tyle.

[ Dodano: Wto 03 Kwi, 12 22:36 ]
                  ten asus tez fajny, 1gb ramu na karcie graficznej powinien juz dac rade z grami.

Komentarz

• igor33c
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 115
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Podepnę się do tematu Też chcę kupić lapka i poważnie zastanawiam się nad tym: http://allegro.pl/asus-x73sj-k73-i5-...naspecyfikacja
                    Co myślicie? Laptop w pierwszej kolejności do worda, exela, internetu i filmów. Chciałbym raz na jakiś czas też móc zagrać w gry typu GTA 4 , CoD chyba 3 wyszła? (ostatnio w cod 2 grałem ) No i raz na jakiś czas na studiach muszę coś zaprojektować w AutoCadzie Nada się ten laptop z linka? :diabelski_usmiech

Komentarz

• heretyk
                      Rider
                      • 2009
                      • 549
                      • Octavia III (5E3)
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Wypowiedz ogolna do wszystkich ktorzy beda szukali na przyszlosc: Tylko lenovo z serii Thinkpad. Jak kupisz jakiś starszy model to nawet nie będziesz na nim tracil tylko zarabial
                      Obudowy wytrzymale i bardzo poreczne. Jezeli ktos bedziee chcial grac to trzeba szuakc modeli z dedykowanymi kartami graficznymi. aktualnie stan na 04.2012 polowalbym na T410 s/i za 2500 idzie wychaczyc wysoki model o podwyzszonej rozdzielczosci.
                      Zostały mi czesci, po szkodniku:
                      VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
                      Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• trooper
                        Rider
                        • 2011
                        • 525
                        • Octavia III combi (5E5)
                        • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Pomyśl nad Lenovo ale Y570 a nie 560, moim zdaniem są lepiej wykonane.
                        Generalnie uderzałbym w Della, mi ostatnio niestety zabrakło funduszy i kupiłem właśnie Lenovo, ale Y470, chwalę sobię bardzo
                        Moja Balbina

Komentarz

• lend
                          Rider
                          • 2007
                          • 463

Ja mam Lenovo Y530 i pękła mi już 2 razy obudowa matrycy + zawiasy a lapik prawie cały czas w jednym miejscu.Wydaje mi się , że jego masa jest ciut za duża ale tak to generalnie komp jest ok.
                          MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• lu5asz
                            RS
                            • 2011
                            • 2006
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Ja ze swojej strony polecam Maca .Wart swojej ceny,nie zestarzeje sie w 3 lata jak PC ety,poza tym nie ma mowy o wirusach i zawieszeniach systemu.Bateria trzyma bardzo dlugo,nie ma mowy o ,,wielkim,, zasilaczu,ciekawy design.Co prawda swoje kosztuje,ale zawsze mozna wyrwac jakiegos rocznego w duzo nizszej cenie od nowki.
                            Kondziu

OCP

Komentarz

• bonzo01
                              Rider
                              • 2009
                              • 295
                              • Superb II combi (3T5)
                              • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Ja zdecydowanie polecam Lenovo, sam używam Y550P. Mam go już ponad dwa lata i nadal daje radę, nawet w nowsze gry typu Battlefield 3 czy Call of Duty Modern Warfare 3 idzie bez najmniejszych problemów pograć.
                              U siebie w pracy od kilku lat kupuję tylko Lenovo i jeszcze z żadnym nic się nie działo
                              MOJA WYMARZONA KOCHANKA
                              tymczasowy dupowóz
                              następnie kochanka
                              zaczęlo się od

Komentarz

• Eidos71
                                RS
                                • 2011
                                • 2050
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Z własnego doświadczenia, jeżeli chodzi o marki notebooków, wybierałbym spośród: Lenovo, Dell, lub Sony Vaio. Szerokim łukiem omijałbym: Toshibę, Fujitsu-Siemens i Asus, oraz Acer (chociaż tych dwóch ostatnich producentów być może trochę się ostatnio poprawiło, jeżeli chodzi o jakość wyrobów i ich trwałość).
                                Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• sosna1
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 463
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BGU 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Eidos71
                                  Z własnego doświadczenia, jeżeli chodzi o marki notebooków, wybierałbym spośród: Lenovo, Dell, lub Sony Vaio. Szerokim łukiem omijałbym: Toshibę, Fujitsu-Siemens i Asus, oraz Acer (chociaż tych dwóch ostatnich producentów być może trochę się ostatnio poprawiło, jeżeli chodzi o jakość wyrobów i ich trwałość).
                                  Czemu twierdzisz,żeby asusa omijać szerokim łukiem?Mam F3F już 5 rok i nic złego się z nim nie dzieje a nie raz nie dwa spadł,albo dzieciak zrobił sobie z niego taborecik :szeroki_usmiech
                                  Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• Tomato
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 303
                                    • Volkswagen
                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

ja mam juz trzeciego asusa w domu a szwagier ma czwartego. pierwszego bym nie zmienial ale niestety utopil mi sie. obecny ma juz dwa lata seria k52j i zlego slowa nie moge powiedziec. ostatnio zonie kupilem K53SV za niecale 2 tys. i powiem ze smiga swietnie. szwagier ma ponad 3 lata swojego nie pamietam oznaczenia ale jakas slabsza seria i rowniez wszystko ok. dodam tylko ze kazdy laptop uzywany codziennie jako normalny komp. a moj to praktycznie ciagle wlaczony jest. takze wg mnie relacja ceny do wyposazenia i trwalosci jak najbardzie ok.

Komentarz

• Karql
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1124

Edios71 Sony? To poczytaj jakie jaja są z Sony i jak wygląda u nich gwarancja

Dell - też spadł z jakości już nie jest to co dawniej
                                      Lenovo - dobre było za czasów ibm teraz normalne laptopy
                                      Toshiba - nie mam im nic do zarzucenia
                                      Asus - zawsze był dobry
                                      Acer - faktycznie kiedyś kupę robił, ale teraz się to zmieniło
                                      Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                      Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• tryton
                                        Elegance
                                        • 2008
                                        • 935

Jeżeli zastanawiasz się nad lenowem Y560 czy asusem np K53 to tu masz moje porównanie

Oba dają radę świetnie

Komentarz

• tomekjmopl
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 1187
                                          • Opel
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mnie już kilkukrotnie zachwalano Samsunga, że niby super stosunek ceny do jakości, i były to niezależne opinie ludzi z "branży"... Tymczasem dalej się waham i nie wiem co wybrać :wink:

Komentarz

Niedawno mialem ten problem szukalem czytalem i w kazdym kolejnym sklepie wydawalo mi sie coraz taniej, ale trafilem tu http://www.x-kom.pl/
                                            Sprawdz dokladnie porownaj ceny moze znajdziesz w lepszej. Ja kompa odebralem w Katowicach, ale maja kilka sklepow w kraju, ewentualnie poczta (tego wolalem uniknac)
                                            Powiem tak, ciesze sie ze nie skusilem sie na te wspomniane przez kogos "marketowe okazje", mam sprzet duzo lepszy i znacznie tanszy. szukalem czegos za 2-2,5 i szczerze po przeanalizowaniu wielu marek i testow wyszlo mi na mala znana, ale wcale nie nowa marke Packard Bell, to podobno amerykanska marka Acera i faktycznie wsrodku to jak Acer.
                                            Procesor intel seria i5
                                            Grafika GeForce GT540M - 2 GB i grafika zintegrowana 1 GB, ale ona nadaje sie do filmow i starszych gier, wiec koniecznie musi byc jakas karta dedykowana.
                                            Pamiec 6 GB
                                            Dysk 640 GB oczywiscie nagrywarka i wszystko jak w kazdym innym.
                                            Takie podstawowe dane, calosc kosztowala niespelna 2300 i komputer radzi sobie jak narazie z kazda gra bez pogorszenia jakosc. Zdecydowalem sie na ta marke bo ogromna wiekszosc popularnych producentow w tych cenach na czyms oczedzac musi i tak np. grafika byla ok, ale juz procek chujowaty, lub malo pamieci itp. a tu Packard okazal sie bezkonkurencyjny. Matryca jest ok, chociaz HP czy Lenovo maja lepsze kąty patrzenia, ale to sprawa indywidualna kazdego kompa, glosniczki sa naprawde ok jedynie grzeje sie dosyc mocno przy grach, ale tak ju ma, mozna dokupic podstawke.

Naprawde warto przegladnac cennik X-kom bo jak ja kupowalem to bili na leb wszelkie markety i ich gazetkowe promocje o kilka stowek.

Komentarz

• Karql
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1124

Zamieszczone przez Golas27
                                              ale trafilem tu http://www.x-kom.pl/
                                              Polecam ten sklep, już kilka kompów tam kupiłem
                                              Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                              Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• dudek_t
                                                L&K
                                                • 2008
                                                • 1421

Zamieszczone przez Karql
                                                Zamieszczone przez Golas27
                                                ale trafilem tu http://www.x-kom.pl/
                                                Polecam ten sklep, już kilka kompów tam kupiłem
                                                również polecam :!:

Komentarz

igor33c, mam praktycznie to samo jesli chodzi o sprzet, jedynie grafika ma 2 GB i smiga to wszystko.

Komentarz

Pracuję...